Over KNCV Academy - Hoe presenteer ik mezelf op de arbeidsmarkt?

KNCV Academy - Hoe presenteer ik mezelf op de arbeidsmarkt?

Overweeg je een nieuwe baan? Of ben je al begonnen aan je zoektocht naar de ideale job? Of ben je na je studie voor het eerst op zoek naar werk buiten de universiteit? Voordat je start met het vinden van je droombaan, is het belangrijk te weten wat je precies wilt: waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen, in je werk maar ook in je vrije tijd. Dat klinkt simpel, maar vaak weet je beter wat je niet (meer) wil, dan wel. Als je helder hebt wat je zoekt binnen een baan, kan je concreet aan de slag met het vinden van een functie waar jij je talenten in kwijt kan. In deze training ga je samen op onderzoek uit welke baan bij jou past. En leren we je gebruik te maken van je netwerk en het inzetten van een aantal vaardigheden en technieken.

Inhoud workshop
Deze interactieve workshop behandelt de volgende onderwerpen:

  • Hoe profileer je jezelf op de arbeidsmarkt (buiten een academische setting)? Wat zijn jouw persoonlijke Unique Selling Points en hoe kom je daar achter? Waar heb je ervaring in, en wat vind je leuk om te doen? En hoe formuleer je dit voor jezelf tot een onweerstaanbaar profiel voor potentiële werkgevers. We gaan dit oefenen aan de hand van een pitch.
  • Wanneer ben je klaar om te gaan solliciteren? Stel een sollicitatieplan op en weet welke voorbereidingen je moet treffen voordat je daadwerkelijk gaat solliciteren.
  • Hoe zet je je netwerk in bij het vinden van een baan? Iedereen heeft een netwerk, zelfs als je nog maar weinig werkervaring hebt. Wij helpen je netwerk te verkennen en in te zetten bij het vinden van je droombaan. Basis hiervoor is een netwerkplan.
  • Hoe maak je een onweerstaanbaar CV/LinkedIn-profiel, waarin jouw unieke eigenschappen, ervaring en vaardigheden het best tot uiting komen. Wij helpen je!

Deelnemers krijgen een kleine opdracht vooraf en worden gevraagd om hun meest recente CV op te sturen. In de workshop ga je aan de slag met je cv, dus neem je laptop mee.

Voor wie?
Voor mensen met een achtergrond in chemie/life sciences die een nieuwe baan overwegen buiten de universiteit.

Leerresultaten
Na afloop van deze workshop:

  • Weet je wanneer je klaar bent om te solliciteren op basis van een plan van aanpak.
  • Weet je wat je persoonlijke Unique Selling Points zijn, en hoe je dat inzet bij netwerken en opstellen CV.
  • Heb je een persoonlijke pitch geoefend.
  • Weet je hoe  je je netwerk inzet bij het vinden van een baan.
  • Weet je hoe je social media kunt benutten bij je zoektocht.
  • Weet je hoe je een onweerstaanbaar CV moet opstellen. 

Meld je hier aan!

Prijzen

Kosten:

KNCV-lid € 65,-
Niet-KNCV-lid € 85,-
(PhD)-Student en KNCV-lid € 45,-
(PhD)-Student en niet lid € 55,-

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Locatie:
Het Coachhuis, Nieuwegracht 29, Utrecht

Deel met anderen